Zijn Veiligheidssloten Echt Veiliger?

Iedereen heeft de term “Veiligheidssloten” wel al eens gehoord, maar wat betekent het? Wat zorgt ervoor dat een slot een betere veiligheid heeft en zijn ze het extra geld dat je voor hen betaald waard?

Laten we eens kijken naar wat een slot een veiligheidsslot maakt. Veiligheidssloten moeten fysiek veilig zijn, dat betekend dat ze gemaakt moeten zijn van een materiaal van hoge kwaliteit zoals gehard staal, roestvrijstaal of boorstaal. Ze moeten fysieke aanvallen zoals boren, prikken en hameraanvallen kunnen weerstaan.

Deze sloten moeten sleutels en spiebanen hebben die “sleutelcontrole” geven. Dit wordt meestal gedaan door een fabrikant die de spiebaan erg uniek maakt en een hulppatent heet. Het hulppatent zal uitleggen hoe de sleutel en spiebaan samenwerken, het zal uitleggen hoe de sleutel de pinnen en schijven activeert en of er een ander mechanisme in de spiebaan is die de sleutel zal activeren. Dit hulppatent is hoe de fabrikant en zijn leveranciers de sleutels zullen controleren. Dit zijn geen sleutels die je in een grote winkel kan laten maken, je moet hen laten maken door de fabrikant of zijn leveranciers en je moet identificatie en de originele slotcodes kunnen tonen.

Hier zijn de belangrijkste punten van veiligheidssloten:

Hoge mate aan sleutelcontrole

Gepatenteerde sleutel, spiebaan en/of slotmechanisme

Gemaakt van materiaal van hoge kwaliteit

Kan niet gekraakt worden

Erg resistent aan boren, prikken en hameraanvallen

Zijn deze sloten hun prijs waard? Het antwoord op die vraag is verbonden aan wat je probeert te beschermen. Als je een hangslot aan een tuinhuis hangt hoef je geen veiligheidshangslot te gebruiken. Maar als je duizenden euro’s elektronische toestellen wilt beschermen dan is de bescherming die je krijgt de hogere prijs waard. Voor bedrijven, ziekenhuizen en universiteiten of hogescholen moet een veiligheidsslot standaard zijn.

Wat met je huis, heb je een veiligheidsslot nodig op je huis? Alweer moet je hiervoor kijken naar wat je beschermt. Nee, niet je spullen, maar je beschermt je familie, er is niets meer waard om te beschermen dan dat. Dus vraag jezelf of je familie de extra prijs die je betaald waard is.

Wil je meer informatie over veiligheidssloten? Bezoek onze website, een slotenspecialist in Amersfoort.