daklekkage

Heeft u een bitumen dak dat vervangen of gerepareerd moet worden?

Neem dan even 1 minuut de tijd en vul het vrijblijvende offerteformulier in!

EPDM dakbedekking

Ben je op zoek naar een onderhoudsvrije en duurzame manier om je platte of lichthellende dak te bedekken? Dan zijn er diverse kunststoffen daken mogelijk, waaronder EPDM dakbedekking. EPDM, (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een synthetisch rubber dat ideaal is voor platte en lichthellende daken.

Voordelen

EPDM wint steeds meer aan populariteit. Dat is niet vreemd als je ziet hoeveel voordelen het heeft in vergelijking met andere kunststoffen dakbedekkingen:

  • EPDM dakbedekking heeft een rekbaarheid van 400%; het is dus zeer elastisch. Mede hierdoor is deze dakbedekking bestand tegen grote temperatuursverschillen en extreme temperaturen.
  • Het is mogelijk om grote lengtes uit een stuk te leggen. Er zijn dus niet of nauwelijks kieren en naden waardoor lekkages kunnen ontstaan.
  • Deze vorm van dakbedekking leent zich uitstekend voor een toevoeging op het dak, zoals dakgrind of voor het creëren van een groendak, voor een mooie, natuurlijke uitstraling van je dak.
  • Het materiaal heeft een lange levensduur en is nagenoeg onderhoudsvrij. Gemiddeld gaat deze dakbedekking zo’n vijftig jaar mee.
  • EPDM dakbedekking voldoet aan alle eisen omtrent brandveiligheid.
  • Deze dakbedekking blijft soepel, scheurt niet en is UV- en ozonbestendig.

Nadelen

EPDM dakbedekking kent vele voordelen. Het is milieuvriendelijk, kan extreme temperaturen aan, heeft nauwelijks onderhoud nodig en het geeft nauwelijks kans op lekkages. Toch dien je rekening te houden met het volgende nadelen van deze dakbedekking:

  • EPDM dakbedekking kan niet tegen chloor. Het is dus niet bruikbaar voor zwembaden. Ook als je dicht in de buurt van een zwembad woont, is het raadzaam eerst advies in te winnen bij een van onze deskundigen. Wellicht is deze kunststof dakbedekking dan niet geschikt voor jouw dak. Uiteraard denken we graag met je mee over mogelijke alternatieven.
  • Daarnaast wordt soms als nadeel benoemd dat EPDM niet een van de goedkopere dakbedekkingen is. Dit is waar. Maar als je kijkt naar de lange levensduur – zo’n vijftig jaar – in tegenstelling tot andere kunststoffen dakbedekkingen, die meestal zo’n twintig jaar meegaan, dan ben je op de langere termijn goedkoper uit.

Plaatsing

Laat je een nieuwe dakconstructie bedekken met EPDM? Of is er dak- en/of constructierenovatie nodig alvorens het dak bedekt kan worden? Dit soort zaken speelt een rol bij de kosten van de plaatsing van een EPDM-dak. Onze deskundigen nemen van tevoren alle benodigde stappen en werkzaamheden met je door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Vraag eenvoudig een offerte op-maat aan voor het laten leggen van EPDM dakbedekking.

Vragen en contact

Heb je vragen over dakbedekking voor platte en lichthellende daken?
Wil je weten of EPDM voor jouw woning ook geschikt is?
Of ben je benieuwd naar onze scherpe tarieven?

Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord en beantwoorden al je vragen omtrent kunststoffen dakbedekkingen. Advies en offertes zijn bij ons altijd kosteloos en vrijblijvend.