daklekkage

Heeft u een bitumen dak dat vervangen of gerepareerd moet worden?

Neem dan even 1 minuut de tijd en vul het vrijblijvende offerteformulier in!

Dakconstructie

De dakcontructie is het geheel van balken (van hout, staal of gewapend beton) en platen (van gewapend beton, hout of ander materiaal), zónder de dakbedekking (zoals dakpannen, riet of kunststof dakbedekking). Deze contructie moet sterk genoeg zijn om zijn eigen gewicht, maar ook het gewicht van bijvoorbeeld regen, sneeuw of wind te kunnen dragen. Wij vervaardigen en plaatsen elke denkbare dakconstructie, maar zijn ook een ster als het gaat om het onderhoud van een bestaande dakcontructie.

Meest voorkomende dakvormen

Dakconstructies zijn grofweg in te delen in twee soorten: schuine daken en platte daken. Deze twee dakvormen zijn op hun beurt weer verder in te delen in verschillende typen.

Schuine daken

Bij schuine daken wordt de dakvorm kapconstructie genoemd. Hieronder vallen o.a. de dakvormen:

 • Zadeldak
  De meest voorkomende dakvorm; twee (symetrische) dakschilden die aan de bovenzijde bij de nok samenkomen.
 • Wolfsdak
  Lijkt op een zadeldak, maar heeft twee kleine, schuine vlakken aan de voor- en achterzijde van het dak.
 • Schilddak
  Een dak met een korte noklijn, met aan de voor- en achterzijde een driehoekig vlak en aan de zijvlakken twee trapziumvormige vlakken.
 • Tentdak
  Zoals de naam al doet vermoeden lijkt heeft dit dak de vorm van een tent. De driehoekige dakvlakken komen samen op een punt; een tentdak wordt ook wel een puntdak genoemd.
 • Mansardedak
  Lijkt op een zadeldak, maar heeft aan de onderzijde van beide dakvlakken een knik.
 • Steekdak
  Een woning met twee kappen; een kleinere en een grotere kap. De kleinere kap snijdt op lagere hoogte in op de grotere kap.
 • Kruisdak
  Ook hierbij bevat de woning twee kappen. Alleen kruisen bij een kruisdak beide kappen elkaar op gelijke hoogte.
 • T-dak
  Bij een T-dak komt de ene (kleinere) kap op gelijke hoogte uit als de andere (grotere) kap.

Platte daken

Bij platte daken maakt men gebruik van een platte dakconstructie van beton, staal of hout. Het dak kan volledig plat zijn, of lichthellend, zoals een lessenaarsdak.

Overige dakvormen

Naast een schuine en platte dakconstructie bestaan er nog diverse ronde en koepelvormige dakconstructies. Wil je meer weten over het realiseren van dit soort bijzondere dakconstructies? Neem dan contact met ons op voor het bespreken van alle mogelijkheden.

Onderhoud

De conditie van de dakconstructie is van groot belang bij de algehele conditie van het hele dak. Immers, de dakconstructie is de drager van alle dakonderdelen. Heb je bijvoorbeeld een oudere of monumentale woning met een houten dakconstructie, dan is periodieke dakinspectie, waarbij ook de constructie onder de loep wordt genomen, van groot belang. Kleine plekjes houtrot, versleten of beschadigde plekken in de constructie kunnen vervelende gevolgen hebben. Onze dakinspecteurs controleren tijdens de dakinspectie ook altijd de staat van de dakconstructie. En mocht het nodig zijn, dan kunnen beginnende problemen direct en vakkundig opgelost worden.

Plaatsing

Laat je een nieuwe woning bouwen en wil je graag een complete dakconstructie laten vervaardigen en plaatsen? Of laat je het verouderde dak vervangen voor een nieuw dak? Wij helpen je hier graag bij. Op basis van jouw woonwensen en voorkeuren ontwerpen en vervaardigen wij elk soort dakconstructie. Uiteraard plaatsen wij deze dakconstructie en werken we hem netjes af. Heb je al nagedacht over het soort dakbedekking dat je wenst? Of mogen wij je hierover adviseren?

Offerte opvragen

Het laten maken van een offerte voor een dakconstructie voor je nieuwe of bestaande woning is bij ons kosteloos en vrijblijvend. Liever eerst meer informatie? Neem dan contact op. Wij beantwoorden graag al je vragen over dakconstructies.