daklekkage

Heeft u een bitumen dak dat vervangen of gerepareerd moet worden?

Neem dan even 1 minuut de tijd en vul het vrijblijvende offerteformulier in!

Bitumen

Bitumen is een viskeuze vloeistof die wordt geabstraheerd uit ruwe aardolie. Het wordt al tientallen eeuwen gebruikt als hoofdgrondstof voor het aanleggen van wegen en het bouwen van daken. Bitumen is één van de belangrijkste bestanddelen van asfalt en in Nederland de populairste dakbedekking van platte daken.

Bitumen als dakbedekking

Bitumineuze daksystemen danken hun populariteit onder andere aan de hoge waterdichtheid. Ook is dit materiaal in tegenstelling tot asbest niet giftig en bovendien erg goed bestand tegen chemische stoffen. Bitumen heeft in zijn traditionele vorm ook minder goede eigenschappen. Daarom is voor de dakbedekking het gemodificeerde bitumen ontwikkeld, beter bekend als APP (Atactisch PolyPropyleen) en SBS (Styreen Butadieen Styreen). De dakdekkers die werkzaam zijn binnen het netwerk van ProDak zijn gespecialiseerd in het werken met deze gemodificeerde vormen van bitumen.

Plaatsing: wanneer is bitumen geschikt?

Bitumen is niet geschikt voor ieder dak. Voor schuine daken zijn deze niet bruikbaar, maar voor platte daken is het materiaal (vooral voor grote oppervlakten) zeer geschikt en bovendien financieel zowel op de korte als op de lange termijn erg voordelig in vergelijking met andere dakbedekkingsmaterialen. Bitumen is erg sterk ten opzichte van andere materialen en naast dat het een hoge levensduur heeft (verwachting is 25 tot 40 jaar), zijn de platen relatief onderhoudsarm. Daarnaast: als u kiest voor een bitumineuze dakbedekking, heeft u de optie deze te verstevigen of versieren met grind of leislagen in verschillende kleuren. De dakdekkers binnen het netwerk van ProDak plaatsen de daksystemen volledig brandveilig.

Reparatie van bitumineuze platen

Hoewel bitumen golfplaten vanwege hun hoge resistentie tegen weersomstandigheden niet gauw beschadigd raken, kan het op den duur voorkomen dat er een kleine reparatie nodig is. Het voordeel van het herstellen van bitumineuze daken is dat de procedure snel, gemakkelijk, goedkoop en veilig is. U kunt zelf met reparatiepasta van de bouwmarkt aan de slag gaan, maar met hetzelfde gemak huurt u via ProDak voor weinig geld een professionele dakdekker in die uw dak vakkundig repareert en bovendien weer mooi afwerkt.

Onderhoud

Hoewel er qua onderhoudswerkzaamheden maar weinig hoeft te gebeuren om de kwaliteit en maximale levensduur van bitumineuze platen te waarborgen, is het verstandig om eens in de zoveel tijd uw dak te reinigen zodat er geen kieren tussen de platen ontstaan waarin vuil of regenwater terecht kan komen. Dit kan namelijk leiden tot lekkage. Voor het schoonmaken en het schoon houden van uw dakbedekking schakelt u via ProDak snel en gemakkelijk een gespecialiseerde dakdekker in die bij u in de regio gevestigd is.

Zakelijk en particulier

Via ProDak kunt u zowel zakelijk als particulier profiteren van de expertise van onze dakdekkers op het gebied van bitumen. Via onze website vraagt u voor zowel plaatsing, reparaties als onderhoud van bitumen platen met het grootste gemak in één keer meerdere offertes op van verschillende dakdekkersbedrijven bij u in de regio. Dit is geheel vrijblijvend en u kunt dan ook zelf beslissen welke offerte voor bitumineuze golfplaten van uw huis of bedrijfspand het voordeligst is.